Рецепти
Сладолед од праски Ана Ѓорова

Засладете се и освежете се со овој овошен ладен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Праска(500 Грама)

Шеќер(130 Грама)

Млеко(70 Грама)

Слатка павлака(120 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Измијте ги и излупете ги праските, потоа исечете ги на ситни коцки.
  2. Ставете ги во блендер заедно со шеќерот и сомелете ги, а потоа измиксирајте ги со слатката павлака и млекото.
  3. Смесата ставете ја во пластични садови и замрзнете ја. На секои 30 минути промешувајте ја и враќајте ја повторно во замрзнувач да отстои неколку часа.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: