Рецепти
Сладолед од праски Ана Ѓорова

Засладете се и освежете се со овој овошен ладен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Праска(500 Грама)

Шеќер(130 Грама)

Млеко(70 Грама)

Слатка павлака(120 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Измијте ги и излупете ги праските, потоа исечете ги на ситни коцки.
  2. Ставете ги во блендер заедно со шеќерот и сомелете ги, а потоа измиксирајте ги со слатката павлака и млекото.
  3. Смесата ставете ја во пластични садови и замрзнете ја. На секои 30 минути промешувајте ја и враќајте ја повторно во замрзнувач да отстои неколку часа.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: