Рецепти
Сладолед торта со вишни Ана Ѓорова

Едноставен и непечен десерт во кој ќе уживате!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Слатка павлака(500 Милилитри)

Кондензирано млеко(400 Милилитри)

Бело чоколадо(или црно 100 грама )

Вишни(300 Грама)

Пуслици(или јатки 1 пакување )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Изматете ги слатката павлака и кондензираното млеко во цврст крем. Откако добро се згусне смесата, престанете со матењето – не треба да матите предолго со миксерот.
  2. Полека додајте ги и ситно исечканите пуслици, а потоа и чоколадото (по вкус и ситно исечкано).
  3. Округол калап за торта обложете го со проѕирна фолија и во него претурете половина од смесата.
  4. Вишните измијте ги и исчистете ги од семките, па распоредете ги врз смесата.
  5. Потоа претурете ја втората половина од смесата и украсете ја тортата по желба.
  6. Прекријте ја тортата со фолијата и ставете ја во замрзнувач 2 часа. Послужете ја веднаш откако ќе ја извадите од замрзнувачот.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: