Рецепти
Сладолед торта со вишни Ана Ѓорова

Едноставен и непечен десерт во кој ќе уживате!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Слатка павлака(500 Милилитри)

Кондензирано млеко(400 Милилитри)

Бело чоколадо(или црно 100 грама )

Вишни(300 Грама)

Пуслици(или јатки 1 пакување )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Изматете ги слатката павлака и кондензираното млеко во цврст крем. Откако добро се згусне смесата, престанете со матењето – не треба да матите предолго со миксерот.
  2. Полека додајте ги и ситно исечканите пуслици, а потоа и чоколадото (по вкус и ситно исечкано).
  3. Округол калап за торта обложете го со проѕирна фолија и во него претурете половина од смесата.
  4. Вишните измијте ги и исчистете ги од семките, па распоредете ги врз смесата.
  5. Потоа претурете ја втората половина од смесата и украсете ја тортата по желба.
  6. Прекријте ја тортата со фолијата и ставете ја во замрзнувач 2 часа. Послужете ја веднаш откако ќе ја извадите од замрзнувачот.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: