Рецепти
Сладолед торта со вишни
Едноставен и непечен десерт во кој ќе уживате!
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
12 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Слатка павлака(500 Милилитри)
Кондензирано млеко(400 Милилитри)
Бело чоколадо(или црно 100 грама )
Вишни(300 Грама)
Пуслици(или јатки 1 пакување )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Изматете ги слатката павлака и кондензираното млеко во цврст крем. Откако добро се згусне смесата, престанете со матењето – не треба да матите предолго со миксерот.
- Полека додајте ги и ситно исечканите пуслици, а потоа и чоколадото (по вкус и ситно исечкано).
- Округол калап за торта обложете го со проѕирна фолија и во него претурете половина од смесата.
- Вишните измијте ги и исчистете ги од семките, па распоредете ги врз смесата.
- Потоа претурете ја втората половина од смесата и украсете ја тортата по желба.
- Прекријте ја тортата со фолијата и ставете ја во замрзнувач 2 часа. Послужете ја веднаш откако ќе ја извадите од замрзнувачот.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во