Рецепти
Сок (сируп) од бозел Ана Ѓорова

Сокот од сирупот од бозел е одличен за прочистување на организмот и плуќата, против кашлици и респираторни проблеми

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(1 Литар)

Бозел(20 цветови )

Лимон(1 )

Шеќер(1/2 Килограм)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Свежите цветови бозел потопете ги во ладна вода и оставете ги да отстојат 24 часа на ладно и темно место.
  2. По 24 часа во водата со бозелот исцедете го лимонот, додајте го шеќерот, промешајте и оставете да отстои уште 24 часа.
  3. Сирупот повремено мешајте го бидејќи треба шеќерот целосно да се растопи.
  4. По 24 часа процедете го сирупот преку газа.
  5. Пијте го така што 1/3 чаша ќе ја наполните со добиениот сируп од бозел, а остатокот ќе го растворите со вода.
Смути од јапонски јаболки и круши
Смути со киви и банани
Расолница
Чај со брусница и зачини
Чај со јаболко
Лате со јаболко и цимет
Топло чоколадо со црвено вино
Смути со калинки
Сок (сируп) од бозел
Смути од ѓумбир и круши
Смути од круши и ванила
Есенско смути
Овесно смути со кафе
Смути со киви и шумско овошје
Домашен ликер од калинки
Шејк со јаболко
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко
Домашен чај од ѓумбир и куркума
Сок од моркови и ѓумбир
Смути од тиква
Смути од грозје
Сок од јаболко
Смути со смокви
Смути со авокадо и малини
Смути со кафе и овошје
Смути со малини
Смути со праски
Шејк од краставици
Овошно фрапе
Коктел виски соур

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: