Рецепти
Солени колачиња со сончоглед и сусам Ана Ѓорова

Солени грицки како одлична домашна ужинка за вашите гости

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(2,5 Чаши)

Масло(1 Чаша)

Пиво(1/2 Чаша)

Сол(2 Кафени лажици)

Сончоглед(100-150 Грама)

Сусам(100-150 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во подлабок сад измешајте ги брашното, солта, маслото, пивото и семките од сончоглед и сусам. Добро промешајте за да се изедначи тестото.
  2. Потоа расукајте кора со дебелина од 1/2 см, па со калапче или чаша со форма и големина по желба, од кората вадете форми.
  3. Редете ги во плех за печење обложен со хартија за печење и ставете ги во загреана рерна да се печат, прво на 250 степени, па намалете ја температурата на 200 степени. Печете ги околу 30-40 минути.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: