Рецепти
Солени мексикански палачинки Ана Ристеска

Послужете го овој рецепт со текила за да имате комплетно мексиканско чувство

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. За оваа количина на смеса се потребни 12 палачинки кои претходно може да ги подготвите или да купите готови.
  2. Во длабока тава издинстајте ги кромидот и месото. Потоа посолете и оставете водата да испари.
  3. Додајте ги црвената и зелената пиперка, исечкани на коцки.
  4. Во смесата додајте само бибер.
  5. Дополнете со пире или сок од домати.
  6. Смесата пржете ја сѐ додека не омекнат пиперките и додека не испари водата.
  7. Потоа додајте ги гравот, гаудата и пченката.
  8. Со оваа смеса полнете ги палачинките, посипајте ги со пармезан и намотајте ги како што тоа вообичаено се прави. Потоа наредете ги во тава една до друга.
  9. Павлаката за готвење измешајте ја со сок од домати, малку посолете и налејте врз палачинките. Попрскајте со пармезан и печете на температура од 200°С сѐ додека пармезанот не добие златна боја.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: