Рецепти
Солени мексикански палачинки Ана Ристеска

Послужете го овој рецепт со текила за да имате комплетно мексиканско чувство

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. За оваа количина на смеса се потребни 12 палачинки кои претходно може да ги подготвите или да купите готови.
  2. Во длабока тава издинстајте ги кромидот и месото. Потоа посолете и оставете водата да испари.
  3. Додајте ги црвената и зелената пиперка, исечкани на коцки.
  4. Во смесата додајте само бибер.
  5. Дополнете со пире или сок од домати.
  6. Смесата пржете ја сѐ додека не омекнат пиперките и додека не испари водата.
  7. Потоа додајте ги гравот, гаудата и пченката.
  8. Со оваа смеса полнете ги палачинките, посипајте ги со пармезан и намотајте ги како што тоа вообичаено се прави. Потоа наредете ги во тава една до друга.
  9. Павлаката за готвење измешајте ја со сок од домати, малку посолете и налејте врз палачинките. Попрскајте со пармезан и печете на температура од 200°С сѐ додека пармезанот не добие златна боја.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: