Рецепти
Сорбет од диња Ана Ѓорова

Замрзнат десерт од лимон и диња – совршено разладување за во летните денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Диња(1 )

Шеќер(1 Чаша)

Вода(1 Чаша)

Лимон(1 )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Варете ги водата и шеќерот во мало тенџере додека шеќерот не се растопи и подгответе сируп.
  2. Оставете да се олади, а потоа ставете во фрижидер.
  3. Исечете ја дињата на коцки и исцедете го лимонот.
  4. Во блендер ставете ги парчињата диња, свежиот сок од лимон и оладениот шербет, а потоа блендирајте додека не добиете хомогена смеса.
  5. Смесата ставете ја во пластичен сад во замрзнувач и оставете ја така неколку часа пред послужување. Сервирајте од десертот врз парчиња свежа диња и уживајте!
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: