Рецепти
Сос од пиперки и маслинки Ана Ѓорова

Послужете го со јадења од ориз на кои ќе им даде шмек и одличен вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зелена пиперка(2 )

Црни маслинки(2 Супени лажици)

Лук(2 Чешниња)

Млад кромид(2 )

Масло(4 Супени лажици)

Мајоран(2 Гранчиња)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Печете ги пиперките на 200°C, 25-30 минути, па завиткајте ги во алуминиумска фолија и оставете ги 10 минути. Излупете ги печените пиперки и исечете ги на ленти.
  2. Од маслинките извадете ги семките и исечете ги на парчиња.
  3. Излупете го лукот и ситно исечкајте го.
  4. Отстранете го зелениот дел од младите кромитчиња, а останатиот дел ситно исечкајте го.
  5. Во едната тава ставете да се загреат 4 лажици масло и лукот.
  6. Додајте ги младите кроммитчиња, па продолжете со пржење.
  7. Додајте ги и пиперките, маслинките и листенцата мајоран. Измешајте и пржете уште неколку минути.
  8. Посолете го сосот, додајте бибер и сервирајте го како прилог со јадења од ориз.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: