Рецепти
Сос од пиперки и маслинки Ана Ѓорова

Послужете го со јадења од ориз на кои ќе им даде шмек и одличен вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зелена пиперка(2 )

Црни маслинки(2 Супени лажици)

Лук(2 Чешниња)

Млад кромид(2 )

Масло(4 Супени лажици)

Мајоран(2 Гранчиња)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Печете ги пиперките на 200°C, 25-30 минути, па завиткајте ги во алуминиумска фолија и оставете ги 10 минути. Излупете ги печените пиперки и исечете ги на ленти.
  2. Од маслинките извадете ги семките и исечете ги на парчиња.
  3. Излупете го лукот и ситно исечкајте го.
  4. Отстранете го зелениот дел од младите кромитчиња, а останатиот дел ситно исечкајте го.
  5. Во едната тава ставете да се загреат 4 лажици масло и лукот.
  6. Додајте ги младите кроммитчиња, па продолжете со пржење.
  7. Додајте ги и пиперките, маслинките и листенцата мајоран. Измешајте и пржете уште неколку минути.
  8. Посолете го сосот, додајте бибер и сервирајте го како прилог со јадења од ориз.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: