Рецепти
Сос за пржена и похувана храна Ана Ѓорова

Одличен со пржен помфрит, похувани кругови од кромид, кашкавал или како додаток со месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мајонез(1/3 Чаша)

Кечап(2 Супени лажици)

Јаболков оцет(1/2 Кафена лажица)

Црвен пипер(1/8 Кафена лажица)

Сол(1/8 Кафена лажица)

Кромид во прав(1/8 Кафена лажица)

Лук во прав(1/8 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 5 минути

  1. Сите состојки ставете ги во сад и измешајте ги додека добиете хомогена смеса.
  2. Ставете го сосот најмалку 1 час во фрижидер пред сервирање.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: