Рецепти
Суфле од цреши Ана Ѓорова

Овошно суфле како одлична идеја за десерт во летните денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Цреши(500 Грама)

Лимон(1 )

Мелени бадеми(50 Грама)

Шеќер(100 Грама)

Ванилин шеќер(1 Пакување)

Јајце(4 )

Брашно(100 Грама)

Нишесте (пченкарен скроб)(25 Грама)

Прашок за печиво(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Измијте ги црешите, оставете ги добро да се исцедат и извадете им ги семките.
  2. Лимонот исцедете го и изрендајте му ја кората, а потоа црешите измешајте ги со кората од лимон и мелените бадеми.
  3. Жолчките измешајте ги со лимоновиот сок и со 50 грама шеќер и мешајте сè додека не се направи бела пена.
  4. Просејте го брашното, густинот и прашакот за печиво. Сето ова полека измешате го.
  5. Садот за суфле премачкајте го со маргарин, посипете го со шеќер, додајте ги црешите и приготвената маса за суфлето. Одозгора украсете со свежи парчиња цреши и печете го во загреана рерна на 180°C околу 45 минути.
  6. Сервирајте го топло, со врел прелив од ванила или со овошен сок.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: