Рецепти
Супа од тиква, компир и црвена леќа Ана Ѓорова

Топла и здрава супа со ароматични билки, погодна за во ладните денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиква(500 Грама)

Компир(300 Грама)

Црвена леќа(100 Грама)

Лук(2 Чешниња)

Ловоров лист(3 )

Рузмарин(2 Гранчиња)

Маслиново масло(4 Супени лажици)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Во тенџере загрејте го маслиновото масло и пропржете ги исечканите чешниња лук.
  2. Иглите рузмарин и ловоровиот лист исечкајте ги со нож, па измешајте ги во сад со црвената леќа и додајте ги во тенџерето. Гответе кратко, околу една минута додека да се добие убав мирис.
  3. Потоа додајте ги лупените и на коцкички сечканите тиква и компири и гответе 5 минути со постојано мешање.
  4. На крај додајте ладна вода колку малку да ги покрие сите состојки во тенџерето. Промешајте добро, намалете го огнот, покријте со капак и гответе околу 40 минути.
  5. По 40 минути тргнете ја супата од оган и изблендирајте ја со рачен миксер. Додајте сол по вкус.
  6. Супата од тиква, компири и леќа сервирајте ја топла со коцки леб и со рузмарин.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: