Рецепти
Супа со пченка и ракчиња Ана Ѓорова

Вкусна и хранлива супа од кинеската кујна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(100 Грама)

Праз(2 Парчиња)

Ракчиња(200 Грама)

Пченка(200 Грама)

Бистра зеленчукова супа(1.5 Литри)

Ѓумбир во прав(1/2 Супена лажица)

Брашно(2 Супени лажици)

Вода(150 Милилитри)

Бело вино(2 Супени лажици)

Сол(0.5 Супена лажица)

Бибер(0.5 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во супата од зеленчук сварете ги зрната пченка, сечканото пилешко месо, ракчињата и зачинете со ѓумбир во прав, сол и бибер.
  2. Во сад измешајте го брашното со 150 мл вода. Убаво промешајте и додајте ја смесата во супата.
  3. Кога ќе се згусне супата, зачинете ја по вкус, додајте вино и ситно сечкан праз.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: