Рецепти
Супа со тиквици Ана Ристеска

Летна супа од тиквички со кисела павлака како одлично предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(1 )

Масло(3-4 Супени лажици)

Вода(врела 1,5 Литар)

Тарана(1/2 Чаша)

Сечкан магдонос(по желба )

Сол

Вегета

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Изрендајте ја тиквицата и пржете ја 10 минути со постојано мешање во мало тенџере во кое ќе ја подготвувате супата.
  2. Додајте ја водата, покријте го тенџерето и гответе уште 10 минути.
  3. Потоа додајте ја тараната и варете уште 10 минути.
  4. На крај додајте магдонос и послужете ја супата со кисела павлака.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: