Рецепти
Супа со тиквици Ана Ристеска

Летна супа од тиквички со кисела павлака како одлично предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(1 )

Масло(3-4 Супени лажици)

Вода(врела 1,5 Литар)

Тарана(1/2 Чаша)

Сечкан магдонос(по желба )

Сол

Вегета

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Изрендајте ја тиквицата и пржете ја 10 минути со постојано мешање во мало тенџере во кое ќе ја подготвувате супата.
  2. Додајте ја водата, покријте го тенџерето и гответе уште 10 минути.
  3. Потоа додајте ја тараната и варете уште 10 минути.
  4. На крај додајте магдонос и послужете ја супата со кисела павлака.
Баклава со јаболки
Лут зелник
Расолница
Колач со рогач
Лепчиња со лук и магдонос
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Мариниран ослиќ (посно)
Салата со компири и туна
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Салата со урда и праз
Тава со карфиол и месо
Таан баклава
Печен ролат од свинско каре
Чорба од крап
Јагнешка чорба
Боранија со пилешко месо
Чорба од грав и чадена сланина
Крем бомбици
Гужвана баклава
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Зимница од везени пиперки
Јагнешко со бамји
Свечена слоевита салата
Шербет пита со јаболки
Бајадера со костени
Пита со фил од компир (посно)
Тава ориз на кочански начин
Телешка чорба

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: