Рецепти
Свечена слоевита салата Ана Ѓорова

Вкусна и кремаста салата погодна за секакви пригоди

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(7 тврдоварени )

Мајонез(150 Грама)

Краставица(1 )

Магдонос

Кисела павлака(400 Грама)

Сирење(200 Грама)

Мортадела(250 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Јајцата сварете ги, излупете ги и исечкајте ги на кругови.
  2. Мортаделата и краставицата исечкајте ги на коцки, а сирењето изрендајте го.
  3. Дното на длабок сад прекријте го со кругови јајца, врз нив нанесете сирење, а потоа и парчиња мортадела.
  4. Премачкајте со мајонез, нанесете парчиња краставица и премачкајте со кисела павлака.
  5. Истата постапка повторете ја додека да се потрошат сите состојки.
  6. Магдоносот наросете го врз салатата и декорирајте со парчиња јајца и краставица.
Баклава со јаболки
Лут зелник
Расолница
Колач со рогач
Лепчиња со лук и магдонос
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Мариниран ослиќ (посно)
Салата со компири и туна
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Салата со урда и праз
Тава со карфиол и месо
Таан баклава
Печен ролат од свинско каре
Чорба од крап
Јагнешка чорба
Боранија со пилешко месо
Чорба од грав и чадена сланина
Крем бомбици
Гужвана баклава
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Зимница од везени пиперки
Јагнешко со бамји
Свечена слоевита салата
Шербет пита со јаболки
Бајадера со костени
Пита со фил од компир (посно)
Тава ориз на кочански начин
Телешка чорба

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: