Рецепти
Свечена слоевита салата Ана Ѓорова

Вкусна и кремаста салата погодна за секакви пригоди

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(7 тврдоварени )

Мајонез(150 Грама)

Краставица(1 )

Магдонос

Кисела павлака(400 Грама)

Сирење(200 Грама)

Мортадела(250 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Јајцата сварете ги, излупете ги и исечкајте ги на кругови.
  2. Мортаделата и краставицата исечкајте ги на коцки, а сирењето изрендајте го.
  3. Дното на длабок сад прекријте го со кругови јајца, врз нив нанесете сирење, а потоа и парчиња мортадела.
  4. Премачкајте со мајонез, нанесете парчиња краставица и премачкајте со кисела павлака.
  5. Истата постапка повторете ја додека да се потрошат сите состојки.
  6. Магдоносот наросете го врз салатата и декорирајте со парчиња јајца и краставица.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: