Рецепти
Свински ребра во доматен сос Ана Ристеска

Со овој ручек ви предлагаме да се напиете суво црвено вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински ребра(500 Грама)

Доматен сос(500 Милилитри)

Шпагети(500 Грама)

Лук(2 Чешниња)

Маслиново масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Ребрата ги сечеме на парчиња. Посолуваме и наросуваме бибер.
  2. Чешнето лук го сечкаме на парчиња. Кратко го запржуваме на загреано маслиново масло во тенџере на оган. Ги додаваме парчињата ребра и промешуваме.
  3. Во тенџерето со испржените ребра го додаваме доматниот сос и повторно промешуваме. Откако ребрата ќе се издинстаат го тргаме тенџерето од оган.
  4. Зовриената вода во друго тенџере на оган ја посолуваме. Во водата ги вариме шпагетите и ги цедиме со цедалка.
  5. Од исцедените шпагети ставаме на чинија за сервирање. Врз нив ги сервираме свинските ребра во доматен сос.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: