Рецепти
Свински ролат во пиво
Печен свински ролат со сланина и кашкавал што е одличен и богат ручек, а приготвен на овој начин е многу вкусен
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свинско месо(600 Грама)
Сланина(300 грама исечена на ленти )
Кашкавал(300 Грама)
Свежи шампињони(по желба )
Сенф(2 Супени лажици)
Рузмарин(малку )
Пиво(300 Милилитри)
Масло(100 Милилитри)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути
- Месото убаво се толчи од двете страни, се премачкува со сенф, се посолува и повторно се мачка со сенф.
- Се реди сланината, па печурките, па кашкавалот, повторно се посолува и се витка во ролат. Се стегнува со чепкалки или се врзува со кујнски конец.
- Се става во тава за печење, се става маслото и се полива со пиво.
- Тавата се покрива со алуминиумска фолија и се пече 1 час на 150 степени.
- Во текот на печењето 2-3 пати се вади фолијата, ролатот се завртува и се полива со течноста од тавата.
- По 1 час се вади фолијата и се остава уште 15 минути убаво да зарумени.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во