Рецепти
Свински ролат во пиво Ана Ѓорова

Печен свински ролат со сланина и кашкавал што е одличен и богат ручек, а приготвен на овој начин е многу вкусен

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(600 Грама)

Сланина(300 грама исечена на ленти )

Кашкавал(300 Грама)

Свежи шампињони(по желба )

Сенф(2 Супени лажици)

Рузмарин(малку )

Пиво(300 Милилитри)

Масло(100 Милилитри)

Сол

Вегета

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Месото убаво се толчи од двете страни, се премачкува со сенф, се посолува и повторно се мачка со сенф.
  2. Се реди сланината, па печурките, па кашкавалот, повторно се посолува и се витка во ролат. Се стегнува со чепкалки или се врзува со кујнски конец.
  3. Се става во тава за печење, се става маслото и се полива со пиво.
  4. Тавата се покрива со алуминиумска фолија и се пече 1 час на 150 степени.
  5. Во текот на печењето 2-3 пати се вади фолијата, ролатот се завртува и се полива со течноста од тавата.
  6. По 1 час се вади фолијата и се остава уште 15 минути убаво да зарумени.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: