Рецепти
Свински ролат во пиво Ана Ѓорова

Печен свински ролат со сланина и кашкавал што е одличен и богат ручек, а приготвен на овој начин е многу вкусен

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(600 Грама)

Сланина(300 грама исечена на ленти )

Кашкавал(300 Грама)

Свежи шампињони(по желба )

Сенф(2 Супени лажици)

Рузмарин(малку )

Пиво(300 Милилитри)

Масло(100 Милилитри)

Сол

Вегета

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Месото убаво се толчи од двете страни, се премачкува со сенф, се посолува и повторно се мачка со сенф.
  2. Се реди сланината, па печурките, па кашкавалот, повторно се посолува и се витка во ролат. Се стегнува со чепкалки или се врзува со кујнски конец.
  3. Се става во тава за печење, се става маслото и се полива со пиво.
  4. Тавата се покрива со алуминиумска фолија и се пече 1 час на 150 степени.
  5. Во текот на печењето 2-3 пати се вади фолијата, ролатот се завртува и се полива со течноста од тавата.
  6. По 1 час се вади фолијата и се остава уште 15 минути убаво да зарумени.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: