Рецепти
Свинско со праз
Вкусен ручек од зачинето свинско месо за вистинските љубители
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Македонска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свинско месо(1 Килограм)
Праз(5-6 страка )
Рендан морков(2 )
Маринирани шампињони(1/2 тегла )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути
- Месото исечкајте го на ситни парченца, зачинете го со сол и бибер и ставете го во поголема тава со масло и пржете додека да зарумени.
- При крај на пржењето, додајте ги шампињоните и пржете ги заедно.
- Во друга тава со загреано масло додајте ги исечканиот праз и ренданите моркови и пржете ги 15-тина минути.
- Додајте ги исечканите суви пиперки, сите зачини и измешајте.
- Во испржениот праз додајте ги месото и печурките исцедени од мрснотијата, изедначете ги и тавата ставете ја во рерна да се запече околу 15 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во