Рецепти
Свинско месо во слатко кисел сос Ана Ѓорова

Оригинален рецепт од азиската кујна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(500 Грама)

Јајце(1 )

Нишесте (пченкарен скроб)(2 Кафени лажици)

Кромид(3 Главици)

Бамбус во конзерва(100 Грама)

Зелена пиперка(1 )

Лук(1 Чешне)

Балсамико оцет(3 Кафени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Парчињата свинско месо се валкаат во вино, јајце и сол, а потоа во пченкарно брашно.
  2. На загреана тава ставете го месото да се пропржи додека не добие златна кора и тргнете го од оган.
  3. Од тавата извадете го речиси целото масло кое ви служеше за месото и оставете многу малку, а потоа ставете кромид, лук, пиперка и конзервата бамбус исцедена и сето тоа пржете го 3 минути.
  4. Потоа додајте го месото и промешајте.
  5. За да го приготвите сосот, потребно е да измешате 2 лажици кафеав шеќер, 1 лажица масло, 3 лажици оцет, 2 лажици нишесте, сол и бибер.
  6. Мешајте го сосот околу 4 минути и полејте го врз месото.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: