Рецепти
Свинско месо во слатко кисел сос
Оригинален рецепт од азиската кујна
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Азиска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свинско месо(500 Грама)
Јајце(1 )
Нишесте (пченкарен скроб)(2 Кафени лажици)
Кромид(3 Главици)
Бамбус во конзерва(100 Грама)
Зелена пиперка(1 )
Лук(1 Чешне)
Балсамико оцет(3 Кафени лажици)
Сол(1 Кафена лажица)
Бибер(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Парчињата свинско месо се валкаат во вино, јајце и сол, а потоа во пченкарно брашно.
- На загреана тава ставете го месото да се пропржи додека не добие златна кора и тргнете го од оган.
- Од тавата извадете го речиси целото масло кое ви служеше за месото и оставете многу малку, а потоа ставете кромид, лук, пиперка и конзервата бамбус исцедена и сето тоа пржете го 3 минути.
- Потоа додајте го месото и промешајте.
- За да го приготвите сосот, потребно е да измешате 2 лажици кафеав шеќер, 1 лажица масло, 3 лажици оцет, 2 лажици нишесте, сол и бибер.
- Мешајте го сосот околу 4 минути и полејте го врз месото.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во