Рецепти
Свинско печено со печурки Ана Ѓорова

Гурмански ручек од свинско месо за вистинските љубители. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(1 Килограм)

Вргањ (печурка)(400 Грама)

Кромид(4 Главици)

Масло

Сенф(1 Супена лажица)

Кари во прав(1 Кафена лажица)

Вегета(1 Супена лажица)

Сол(по вкус )

Бибер(1/2 Кафена лажица)

Бело вино(150 Милилитри)

Вода(100 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Кромидот пропржете го во тавче на загреано масло.
  2. Месото исечете го на поголеми коцки и додајте го во омекнатиот кромид.
  3. Печурките исечкајте ги и додајте ги во месото и продолжете со пржењето.
  4. Додајте ги сенфот и сите зачини, белото вино и водата, па оставете го месото да се динста со повремено мешање за да не се залепи на дното од садот.
  5. Откако течноста ќе испари при крај, претурете ја содржината од тавчето во земјена тава и кратко потпечете го јадењето, колку да зарумени.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: