Рецепти
Свинско печено со печурки
Гурмански ручек од свинско месо за вистинските љубители. Добар апетит!
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свинско месо(1 Килограм)
Вргањ (печурка)(400 Грама)
Кромид(4 Главици)
Сенф(1 Супена лажица)
Кари во прав(1 Кафена лажица)
Вегета(1 Супена лажица)
Сол(по вкус )
Бибер(1/2 Кафена лажица)
Бело вино(150 Милилитри)
Вода(100 Милилитри)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Кромидот пропржете го во тавче на загреано масло.
- Месото исечете го на поголеми коцки и додајте го во омекнатиот кромид.
- Печурките исечкајте ги и додајте ги во месото и продолжете со пржењето.
- Додајте ги сенфот и сите зачини, белото вино и водата, па оставете го месото да се динста со повремено мешање за да не се залепи на дното од садот.
- Откако течноста ќе испари при крај, претурете ја содржината од тавчето во земјена тава и кратко потпечете го јадењето, колку да зарумени.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во