Рецепти
Свинско печено со печурки Ана Ѓорова

Гурмански ручек од свинско месо за вистинските љубители. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(1 Килограм)

Вргањ (печурка)(400 Грама)

Кромид(4 Главици)

Масло

Сенф(1 Супена лажица)

Кари во прав(1 Кафена лажица)

Вегета(1 Супена лажица)

Сол(по вкус )

Бибер(1/2 Кафена лажица)

Бело вино(150 Милилитри)

Вода(100 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Кромидот пропржете го во тавче на загреано масло.
  2. Месото исечете го на поголеми коцки и додајте го во омекнатиот кромид.
  3. Печурките исечкајте ги и додајте ги во месото и продолжете со пржењето.
  4. Додајте ги сенфот и сите зачини, белото вино и водата, па оставете го месото да се динста со повремено мешање за да не се залепи на дното од садот.
  5. Откако течноста ќе испари при крај, претурете ја содржината од тавчето во земјена тава и кратко потпечете го јадењето, колку да зарумени.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: