Рецепти
Тартуфи со суви сливи
Вкусен и сочен чоколаден десерт што се топи во уста
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Суви сливи(300 Грама)
Рум(2 Супени лажици)
Сечкани ореви(100 Грама)
Црно чоколадо(50 Грама)
Бело чоколадо(50 Грама)
Нескафе(или несквик за посипување )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Сувите сливи исечкајте ги ситно. Додајте го румот, убаво промешајте и оставете ги најмалку половина час да впијат од румот.
- Потоа додајте ги ситно сечканите ореви и промешајте.
- Заедно растопете ги двата вида чоколадо, а потоа додајте ги кај сувите состојки.
- Убаво измешајте ги да добиете изедначена смеса.
- Од смесата потоа направете бомбици, а направените бомбици може по желба да ги извалкате во ронки од несквик или капучино, а може и во сечкани јатки.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во