Рецепти
Тавче гравче со колбас Ана Ристеска

Традиционално македонско јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Грав(1/2 Килограм)

Кромид(4 Главици)

Морков(1 )

Ловоров лист

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Италијански зачин (мешан зачин)(2 Кафени лажици)

Масло(1 Чаша)

Колбас(2 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 210 минути

  1. Се става гравот во тенџере со ладна вода и се додава ловоровиот лист. Се вари на средна температура околу 2 часа.
  2. Во тава се сечкаат кромидот и морковот, се додава маслото и се прежат додека кромидот не добие златна боја.
  3. Варенот грав се истура во тавче заедно со испржениот кромид и се додава црвен пипер и зачин. Се промешува убаво и пред да се стави во рерна, се стават одозгора парчиња колбас. Се пече во рерна околу еден час на 180 степени.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: