Рецепти
Тавче гравче со колбас Ана Ристеска

Традиционално македонско јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Грав(1/2 Килограм)

Кромид(4 Главици)

Морков(1 )

Ловоров лист

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Италијански зачин (мешан зачин)(2 Кафени лажици)

Масло(1 Чаша)

Колбас(2 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 210 минути

  1. Се става гравот во тенџере со ладна вода и се додава ловоровиот лист. Се вари на средна температура околу 2 часа.
  2. Во тава се сечкаат кромидот и морковот, се додава маслото и се прежат додека кромидот не добие златна боја.
  3. Варенот грав се истура во тавче заедно со испржениот кромид и се додава црвен пипер и зачин. Се промешува убаво и пред да се стави во рерна, се стават одозгора парчиња колбас. Се пече во рерна околу еден час на 180 степени.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: