Рецепти
Тетовска погача Ана Ѓорова

Вкусна погача со сирење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Квасец(2 )

Брашно(по потреба за да се замеси тесто )

Вода(500 Милилитри)

Сол

Маргарин(за премачкување )

Сирење

Јајце(за фил и за премачкување )

Сусам

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Квасците се кршат и се топат во половина литар млака вода. Се додава брашно, сол и се меси, па се чека да стаса тестото околу 30 минути.
  2. Стасаното тесто се замесува, се прави кора и се мачка со маргарин. Се става фил од сирење со матени јајца и се витка како ролат-баклава.
  3. Се сечат парчиња и се ставаат во подлабок сад (сеченото надоле, филот нагоре).
  4. Се мати едно јајце и со него се премачкува погачата, па се наросува сусам и се пече 45 минути на 200°C.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: