Рецепти
Тиквички полнети со соја и мелено месо Ана Ѓорова

Вкусен рецепт од полнети тиквички што ќе го обожавате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Тиквичките исчистете ги во внатрешноста, извадете им ја срцевината.
  2. Главиците кромид ситно исечкајте ги и испржете ги, потоа додајте го меленото месо и пржете.
  3. Морковите се рендаат, а соините трошки се потопуваат во вода и се оставаат настрана.
  4. Откако месото убаво ќе се испржи, се додаваат морковите, соините трошки, исечканата срцевина од тиквичките и сите зачини. Се пржи додека убаво зарумени.
  5. Тиквичките се полнат со филот, се редат во тепсија и врз секоја тиквичка се става круг домат или рендан пармезан.
  6. Се полеваат со вода и се запекуваат во рерна.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: