Рецепти
Тиквички полнети со соја и мелено месо Ана Ѓорова

Вкусен рецепт од полнети тиквички што ќе го обожавате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Тиквичките исчистете ги во внатрешноста, извадете им ја срцевината.
  2. Главиците кромид ситно исечкајте ги и испржете ги, потоа додајте го меленото месо и пржете.
  3. Морковите се рендаат, а соините трошки се потопуваат во вода и се оставаат настрана.
  4. Откако месото убаво ќе се испржи, се додаваат морковите, соините трошки, исечканата срцевина од тиквичките и сите зачини. Се пржи додека убаво зарумени.
  5. Тиквичките се полнат со филот, се редат во тепсија и врз секоја тиквичка се става круг домат или рендан пармезан.
  6. Се полеваат со вода и се запекуваат во рерна.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: