Рецепти
Тиролска салата Ана Ѓорова

Вкусна и богата марула салата со варени јајца, пршута и ротквици

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Јајцата тврдо сварете ги и исечете ги на кришки.
  2. Во меѓувреме измијте ја марулата, исечкајте ја, отстранете ја кората од лебот и исечете го на коцки. Пржете ги на 4 лажици масло, често вртејќи ги, па префрлете ги врз салфета за да се впие вишокот на маснотија.
  3. Марулата ставете ја на чинија за послужување, додајте ги јајцата, тенко исечените ленти пршута, маслинките без семки, измиените и исечени на половина ротквици и коцките леб.
  4. Протријте со половина чешне лук еден сад, додајте 4 лажици масло, 2 лажици оцет, сол и бибер и добро измешајте ги. Со сосот прелијте ја салатата и измешајте ја. Додајте и рендан кашкавал.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: