Рецепти
Тиролска салата Ана Ѓорова

Вкусна и богата марула салата со варени јајца, пршута и ротквици

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Јајцата тврдо сварете ги и исечете ги на кришки.
  2. Во меѓувреме измијте ја марулата, исечкајте ја, отстранете ја кората од лебот и исечете го на коцки. Пржете ги на 4 лажици масло, често вртејќи ги, па префрлете ги врз салфета за да се впие вишокот на маснотија.
  3. Марулата ставете ја на чинија за послужување, додајте ги јајцата, тенко исечените ленти пршута, маслинките без семки, измиените и исечени на половина ротквици и коцките леб.
  4. Протријте со половина чешне лук еден сад, додајте 4 лажици масло, 2 лажици оцет, сол и бибер и добро измешајте ги. Со сосот прелијте ја салатата и измешајте ја. Додајте и рендан кашкавал.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: