Рецепти
Тоблероне со лешници Ана Ѓорова

Непечен и вкусен чоколаден десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сусам(200 Грама)

Јајце(3 )

Мелени бисквити(300 Грама)

Лешник(сечкани 300 грама )

Мед(3 Супени лажици)

Какао(3 Супени лажици)

Маргарин(1/3 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Сусамот се истура во тавче и се потпекува во рерна на тивок оган.
  2. Во тенџере со жица за матење се мешаат јајцата и шеќерот, потоа се става на рингла и на тивок оган се матат и понатаму.
  3. Се додава маргаринот и откако ќе се растопи, се трга садот од ринглата, па се додаваат сусамот, сечканите лешници, мелените бисквити, какаото и медот.
  4. Од сите состојки се замесува густа смеса и потоа се става во триаголен калап додека да се излади.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: