Рецепти
Тоблероне со лешници Ана Ѓорова

Непечен и вкусен чоколаден десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сусам(200 Грама)

Јајце(3 )

Мелени бисквити(300 Грама)

Лешник(сечкани 300 грама )

Мед(3 Супени лажици)

Какао(3 Супени лажици)

Маргарин(1/3 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Сусамот се истура во тавче и се потпекува во рерна на тивок оган.
  2. Во тенџере со жица за матење се мешаат јајцата и шеќерот, потоа се става на рингла и на тивок оган се матат и понатаму.
  3. Се додава маргаринот и откако ќе се растопи, се трга садот од ринглата, па се додаваат сусамот, сечканите лешници, мелените бисквити, какаото и медот.
  4. Од сите состојки се замесува густа смеса и потоа се става во триаголен калап додека да се излади.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: