Рецепти
Тоблероне со лешници
Непечен и вкусен чоколаден десерт
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Сусам(200 Грама)
Јајце(3 )
Мелени бисквити(300 Грама)
Лешник(сечкани 300 грама )
Мед(3 Супени лажици)
Какао(3 Супени лажици)
Маргарин(1/3 )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Сусамот се истура во тавче и се потпекува во рерна на тивок оган.
- Во тенџере со жица за матење се мешаат јајцата и шеќерот, потоа се става на рингла и на тивок оган се матат и понатаму.
- Се додава маргаринот и откако ќе се растопи, се трга садот од ринглата, па се додаваат сусамот, сечканите лешници, мелените бисквити, какаото и медот.
- Од сите состојки се замесува густа смеса и потоа се става во триаголен калап додека да се излади.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во