Рецепти
Топено сирење Ана Ѓорова

Македонски деликатес

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Фета сирење(500 Грама)

Гауда кашкавал(200 Грама)

Овчо сирење(100 Грама)

Шунка(200 Грама)

Свежи шампињони(200 Грама)

Брашно(3 Супени лажици)

Путер(50 Грама)

Млеко(1/2 Литар)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Најпрво подгответе го бешамел сосот така што ќе го стопите путерот и ќе го додадете брашното. Дојдајте ладно млеко и мешајте додека смесата не згусне.
  2. Во земјен сад се става дел од фета сирењето и половина од кашкавалот и се распоредуваат убаво со вилушка. Потоа се додава половина од бешамел сосот и се редат шунка, шампињони и овчо сирење. Додајте го и останатиот дел од фета сирењето, бешамел сосот и кашкавалот.
  3. Ставете во загреана рерна на 250°C и печете 30тина минути додека кашкавалот не се растопи убаво.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: