Рецепти
Топено сирење Ана Ѓорова

Македонски деликатес

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Фета сирење(500 Грама)

Гауда кашкавал(200 Грама)

Овчо сирење(100 Грама)

Шунка(200 Грама)

Свежи шампињони(200 Грама)

Брашно(3 Супени лажици)

Путер(50 Грама)

Млеко(1/2 Литар)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Најпрво подгответе го бешамел сосот така што ќе го стопите путерот и ќе го додадете брашното. Дојдајте ладно млеко и мешајте додека смесата не згусне.
  2. Во земјен сад се става дел од фета сирењето и половина од кашкавалот и се распоредуваат убаво со вилушка. Потоа се додава половина од бешамел сосот и се редат шунка, шампињони и овчо сирење. Додајте го и останатиот дел од фета сирењето, бешамел сосот и кашкавалот.
  3. Ставете во загреана рерна на 250°C и печете 30тина минути додека кашкавалот не се растопи убаво.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: