Рецепти
Топено сирење со фурнаринки Ана Ѓорова

Гурманско грне со топено сирење, чадено месо, печурки и кашкавал

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Сирењето се дроби, се додаваат урдата и павлаката и се меша да се соединат.
  2. Чаденото месо се сече на долги парчиња и се пропржуваат.
  3. Кечапот се меша со ориганото, босилекот, мешавината зачини и бибер.
  4. Кашкавалот се сече на парчиња.
  5. Во земјено тавче или во друг огноотпорен сад премачкан со масло, прво се става од сирењето со урдата и павлаката.
  6. Потоа врз сирењето се става дел од прженото чадено месо, па печурките.
  7. Над печурките се додаваат 2-3 лажици од мешавината со кечап и одозгора се редат парчињата кашкавал.
  8. Се пече во претходно загреана рерна.
  9. За тоа време се подготвуваат фурнаринките: тестата за пица се ставаат во плех, се премачкуваат со кечап и се наросуваат со многу сусам. Се печат во загреаната рерна додека станат крцкави и потоа се сечат на долги стапчиња.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: