Рецепти
Топено сирење со фурнаринки Ана Ѓорова

Гурманско грне со топено сирење, чадено месо, печурки и кашкавал

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Сирењето се дроби, се додаваат урдата и павлаката и се меша да се соединат.
  2. Чаденото месо се сече на долги парчиња и се пропржуваат.
  3. Кечапот се меша со ориганото, босилекот, мешавината зачини и бибер.
  4. Кашкавалот се сече на парчиња.
  5. Во земјено тавче или во друг огноотпорен сад премачкан со масло, прво се става од сирењето со урдата и павлаката.
  6. Потоа врз сирењето се става дел од прженото чадено месо, па печурките.
  7. Над печурките се додаваат 2-3 лажици од мешавината со кечап и одозгора се редат парчињата кашкавал.
  8. Се пече во претходно загреана рерна.
  9. За тоа време се подготвуваат фурнаринките: тестата за пица се ставаат во плех, се премачкуваат со кечап и се наросуваат со многу сусам. Се печат во загреаната рерна додека станат крцкави и потоа се сечат на долги стапчиња.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: