Рецепти
Топло чоколадо со нутела крем Ана Ѓорова

Топол напиток за во студените денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(450 Милилитри)

Нутела крем(4 Супени лажици)

Ванила во прав(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Ставете 120 милилитри од млекото и целата доза Нутела во мало тенџерче, загрејте ги на средна температура и мешајте сè додека добро не се соединат.
  2. Потоа додајте ја и ванилата и повторно измешајте.
  3. За крај, сипете го преостанатото млеко и мешајте на умерен оган додека не се стопат сите состојки.
  4. Топлото чоколадо ставете го во шолја и по желба додајте шлаг, парчиња чоколадо, колачиња или цимет.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: