Рецепти
Топло чоколадо со нутела крем Ана Ѓорова

Топол напиток за во студените денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(450 Милилитри)

Нутела крем(4 Супени лажици)

Ванила во прав(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Ставете 120 милилитри од млекото и целата доза Нутела во мало тенџерче, загрејте ги на средна температура и мешајте сè додека добро не се соединат.
  2. Потоа додајте ја и ванилата и повторно измешајте.
  3. За крај, сипете го преостанатото млеко и мешајте на умерен оган додека не се стопат сите состојки.
  4. Топлото чоколадо ставете го во шолја и по желба додајте шлаг, парчиња чоколадо, колачиња или цимет.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: