Рецепти
Торта со јагоди и крем сирење
Лесен и освежителен десерт за љубителите на јагоди
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
12 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(4 )
Кокосово брашно(50 Грама)
Шеќер(100 Грама)
Брашно(50 Грама)
Прашок за печиво(1 Кафена лажица)
Какао(1 Кафена лажица)
Млеко(малку )
Крем сирење(200 Грама)
Шеќер во прав(100 Грама)
Кисела павлака(200 Грама)
Желатин(2 кесички )
Јагоди(700 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Белките се матат во цврст снег, се додава шеќерот, потоа изматените жолчки, па кокосово брашно и брашно помешано со печиво. На крај се додава какао и малку млеко, па смесата се излева во калап за торти и се пече.
- Желатинот се прелива со 8 лажици ладна вода и се остава да набабри.
- Се соединуваат крем сирењето, шеќерот во прав и киселата павлака.
- Набабрениот желатин се става во тенџере на оган да се топи и се додава во смесата, добро се меша и на крај се додаваат 700 грама сечкани јагоди.
- Кремот се излива врз печената кора и добро се израмнува.
- Одозгора може да ја украсите тортата или со свежи половинки јагоди, или пак, да изматите шлаг пена од ванила со 170 мл млеко и да премачкате трет слој на тортата.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во