Рецепти
Торта со мармалад (посно)
Овој едноставен посен десерт може да се приготви со било каков мармалад сакате
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
10 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Брашно(3 Чаши)
Шеќер(2 Чаши)
Вода(2 Чаши)
Сода бикарбона(1 Пакување)
Ванилин шеќер(1 Пакување)
Посно црно чоколадо(100 Грама)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути
- Брашното, шеќерот, млаката вода, содата, ванилиниот шеќер и 4 лажици мармалад убаво се мешаат со вилушка.
- Откако убаво ќе се измешаат состојките, смесата се истура во намрсен плех и се пече на температура од 150 степени половина час.
- Откако ќе се испече, се вади од рерната, се остава да се излади и се премачкува со слој од мармалад. На крај се прелева со растопено посно чоколадо со малку масло.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во