Рецепти
Тоскански печен аспарагус
Лесен рецепт од аспарагус и домат кој може да претставува салата или прилог на некое јадење
ТИП НА РЕЦЕПТ
СалатиТИП НА КУЈНА
Италијанска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Аспарагус(680 Грама)
Масло(1 Супена лажица)
Свеж сок од лимон(1 Супена лажица)
Рендана кора од лимон(1 Кафена лажица)
Свежо оригано(1/2 Кафена лажица)
Домат(1 )
Рендан пармезан(1/2 Чаша)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути
- Ставете ги аспарагусот и доматите во масло, сок од лимон и кора од лимон, сол и бибер.
- Вака измешаните состојки ставете ги на хартија за печење со тоа што аспарагусот ќе биде само во еден ред, а доматите над него. Поросете со пармезан и печете 15 минути на 200°C со повремено мешање.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во