Рецепти
Тоскански печен аспарагус Ана Ристеска

Лесен рецепт од аспарагус и домат кој може да претставува салата или прилог на некое јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Аспарагус(680 Грама)

Масло(1 Супена лажица)

Свеж сок од лимон(1 Супена лажица)

Рендана кора од лимон(1 Кафена лажица)

Свежо оригано(1/2 Кафена лажица)

Домат(1 )

Рендан пармезан(1/2 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути

  1. Ставете ги аспарагусот и доматите во масло, сок од лимон и кора од лимон, сол и бибер.
  2. Вака измешаните состојки ставете ги на хартија за печење со тоа што аспарагусот ќе биде само во еден ред, а доматите над него. Поросете со пармезан и печете 15 минути на 200°C со повремено мешање.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: