Рецепти
Тоскански печен аспарагус Ана Ристеска

Лесен рецепт од аспарагус и домат кој може да претставува салата или прилог на некое јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Аспарагус(680 Грама)

Масло(1 Супена лажица)

Свеж сок од лимон(1 Супена лажица)

Рендана кора од лимон(1 Кафена лажица)

Свежо оригано(1/2 Кафена лажица)

Домат(1 )

Рендан пармезан(1/2 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути

  1. Ставете ги аспарагусот и доматите во масло, сок од лимон и кора од лимон, сол и бибер.
  2. Вака измешаните состојки ставете ги на хартија за печење со тоа што аспарагусот ќе биде само во еден ред, а доматите над него. Поросете со пармезан и печете 15 минути на 200°C со повремено мешање.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: