Рецепти
Црно бело печиво Ана Ѓорова

Декоративни и вкусни колачи од какао и бадеми

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(300 Грама)

Прашок за печиво(1/2 Пакување)

Шеќер во прав(100 Грама)

Ванилин шеќер(1 Пакување)

Мелени бадеми(30 Грама)

Маргарин(150 Грама)

Јајце(1 )

Жолчка од јајце(1 )

Рендана кора од лимон(од 1 лимон )

Шеќер во прав(1 Супена лажица)

Млеко(2 Супени лажици)

Какао(2 Супени лажици)

Белка од јајце(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути + да отстои тестото во фрижидер

  1. Брашното просејте го со печивото, па во нив раздробете го маргаринот.
  2. Потоа додајте го шеќерот, ванилиниот шеќер, мелените бадеми, јајцето и жолчката. Со брзи движења замесете тврдо тесто.
  3. Потоа тестото поделете го на два дела: во едниот дел додајте мешавина од какао, млеко и шеќер во прав. Двата дела од тестото ставете ги во фрижидер да отстојат еден час.
  4. Двете теста расукајте ги. Ставете ги едно врз друго и свиткајте ги во ролат. Ролатот пак ставете го некое време на ладно место. Потоа исечете кругови.
  5. Пред печење намачкајте ги со белка и печете во рерна на умерена температура.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: