Рецепти
Турски кебап со тиквички Ана Ристеска

Се нарекува и Кабак кебап

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јунешко мелено месо(500 Грама)

Лук(1 Чешне)

Кромид(4 Главици)

Јајце(1 )

Лебни трошки(1 Супена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Чили пиперка(3 )

Мајчина душичка во прав(1 Кафена лажица)

Кумин(1 Кафена лажица)

Тиквичка(4 )

Масло(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 75 минути

  1. Во еден сад ставете го меленото месо со исечкан кромид, лук, јајца, лебни трошки, сол, бибер, чили пиперка, мајчина душица во прав и кумин.
  2. Почнете да го мешате со раце и ставете ја смесата да се издинста во сува тава на оган само неколку минути. Потоа тргнете ја и ставете ја во фрижидер да отстои половина час.
  3. Земете ги тиквичките, измијте ги и исечете ги на кругови или полукругови но сите приближно со иста дебелина заради естетика.
  4. Ставете ги во сад тиквичките посолете и полејте ги со масло малку да упијат од солта.
  5. Извадете го месото од фрижидер и почнете да правите топчиња и редете на стапче 4 парчиња тиквичка и 3 топчиња месо.
  6. На крај кога ќе завршите ставете ги во тава и премачкајте го секое одделно со масло и покријте со алуминиумска фолија.
  7. Печете на 180°C околу половина час.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: