Рецепти
Урмашици со портокал Ана Ѓорова

Вкусни колачи со шербет од портокал за неодолив десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(2 )

Шеќер(2 Чаши)

Масло(2 Чаши)

Ванилин шеќер(1 кесичка )

Прашок за печиво(1 кесичка )

Брашно(8 Чаши)

Кокосово брашно

Суво грозје

Рендана кора од портокал(од 1 портокал )

Шеќер(4 чаши (за преливот) )

Сок од портокал(1 литар (за преливот) )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Сите состојки (освен сокот од портокал и 4 чаши шеќер) добро се мешаат и се замесува мазно тесто.
  2. Се обликуваат колачињата, одозгора се поминуваат со виљушка или се прават дупчиња, па се редат во подмачкана тава и се печат 30 минути на 180 степени.
  3. За прелив: сокот од портокал се меша со шеќерот додека се растопи, па ладниот прелив се истура врз топлите урмашици кои се оставаат да отстојат додека го впијат сокот.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: