Рецепти
Урмашици со портокал Ана Ѓорова

Вкусни колачи со шербет од портокал за неодолив десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(2 )

Шеќер(2 Чаши)

Масло(2 Чаши)

Ванилин шеќер(1 кесичка )

Прашок за печиво(1 кесичка )

Брашно(8 Чаши)

Кокосово брашно

Суво грозје

Рендана кора од портокал(од 1 портокал )

Шеќер(4 чаши (за преливот) )

Сок од портокал(1 литар (за преливот) )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Сите состојки (освен сокот од портокал и 4 чаши шеќер) добро се мешаат и се замесува мазно тесто.
  2. Се обликуваат колачињата, одозгора се поминуваат со виљушка или се прават дупчиња, па се редат во подмачкана тава и се печат 30 минути на 180 степени.
  3. За прелив: сокот од портокал се меша со шеќерот додека се растопи, па ладниот прелив се истура врз топлите урмашици кои се оставаат да отстојат додека го впијат сокот.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: