Рецепти
Вафли со прелив од боровинки Ана Ѓорова

Готови вафли со прелив од боровница, свеж сок од лимон и шлаг од ванила- вистинско уживање!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вафли-готови(6 )

Боровница(2 Чаши)

Вода(1/3 Чаша)

Шеќер(1/4 Чаша)

Свеж сок од лимон(2 Супени лажици)

Нишесте (пченкарен скроб)(1/2 Супена лажица)

Шлаг крем ванила(1 Пакување)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Во мало тенџере на оган ставете ги боровинките, 1/3 чаша вода, шеќер, сок од лимон и оставете смесата да зоврие, а потоа намалете ја температурата и внимателно мешајте со лажица.
  2. Пченкарниот скроб измешајте го со 2 супени лажици вода и ставете го со смесата со боровинки. Измешајте повторно и убаво соединете.
  3. Подгответе го шлагот според упатството на пакувањето.
  4. Со така подготвениот овошен прелив, полијте ги вафлите, а потоа ставете шлаг од ванила и декорирајте со рендана кора од лимон. Послужете веднаш и уживајте!
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: