Рецепти
Вафли со прелив од боровинки Ана Ѓорова

Готови вафли со прелив од боровница, свеж сок од лимон и шлаг од ванила- вистинско уживање!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вафли-готови(6 )

Боровница(2 Чаши)

Вода(1/3 Чаша)

Шеќер(1/4 Чаша)

Свеж сок од лимон(2 Супени лажици)

Нишесте (пченкарен скроб)(1/2 Супена лажица)

Шлаг крем ванила(1 Пакување)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Во мало тенџере на оган ставете ги боровинките, 1/3 чаша вода, шеќер, сок од лимон и оставете смесата да зоврие, а потоа намалете ја температурата и внимателно мешајте со лажица.
  2. Пченкарниот скроб измешајте го со 2 супени лажици вода и ставете го со смесата со боровинки. Измешајте повторно и убаво соединете.
  3. Подгответе го шлагот според упатството на пакувањето.
  4. Со така подготвениот овошен прелив, полијте ги вафлите, а потоа ставете шлаг од ванила и декорирајте со рендана кора од лимон. Послужете веднаш и уживајте!
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: