Рецепти
Ванилици со какао Ана Ѓорова

Бабините ванилини колачиња, сега во поинакво издание со какао

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинска маст(500 Грама)

Шеќер(3 Шаки)

Јајце(3 )

Какао(2 Супени лажици)

Брашно(по потреба )

Ванилин шеќер(1 Пакување)

Шеќер во прав

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Свинската маст, шеќерот и јајцата се матат со миксер. Потоа се додава брашно по потреба за да се замеси меко тесто.
  2. Измесеното тесто се дели на два дела, едниот дел се остава бел, а на другиот му се додава какаото и пак се замесува за да се изедначи.
  3. Двата дела се делат на по четири дела (треба да добиете 8 парчиња од двата теста).
  4. Прво се расукува правоаголна кора од белото тесто. Кафениот дел се витка во вид на сукало и се додава во средината од белото тесто. Се затвара белиот дел (како ролат) и се прави триаголна форма. Може и кружна форма по желба. Истото се повторува и со сите делови.
  5. Потоа тестото се сече на парчиња со дебелина од 1 см кои се редат подмачкана тепсија легнати на тепсијата и се става да се пече на 200 степени од 15-20 минути.
  6. Изладените колачиња се посипуваат со шеќер во прав и со ванила.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: