Рецепти
Варени јајца со гвакамоли сос Ана Ѓорова

Варени јајца полнети со сос од авокадо за вкусно и декоративно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(12 )

Мајонез(1/3 Чаша)

Авокадо(2-3 )

Лимон(1/2 )

Сенф(1 и пол Супена лажица)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Варените јајца излупете ги и преполовете ги по должина, потоа извадете ги жолчките и тргнете ги во сад настрана.
  2. Со виљушка испасирајте ги жолчките, додајте го мајонезот, сечканото авокадо, сокот од лимон и сенфот, па убаво изблендирајте да добиете кремаста смеса. Зачинете со сол и бибер.
  3. Со приготвениот сос полнете ги половинките од јајцата, додајте уште бибер и послужете.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: