Рецепти
Вариво од мешан зеленчук
Лесен, здрав и пријатен рецепт за ручек
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Морков(300 Грама)
Келераба (дива зелка)(400 Грама)
Грашок(200 Грама)
Брашно(1 Супена лажица)
Вода(1 Литар)
Павлака(100 Милилитри)
Сечкан магдонос(1 Кафена лажица)
Сол(1 Кафена лажица)
Маслиново масло(2 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути
- Морковот и келерабата исечкајте ги на тенки листови, помешајте ги со грашокот и динстајте ги на малку масло.
- Посолете и повремено мешајте ги да не загорат.
- Кога ќе завршите со динстањето, односно кога зеленчукот сосема ќе омекне, посипете го со брашно и налејте го со млака вода.
- Варете го јадењето уште 10 минути и зачинете со павлака и сечкан магдонос.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во