Рецепти
Вариво од мешан зеленчук Ана Ѓорова

Лесен, здрав и пријатен рецепт за ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Морков(300 Грама)

Келераба (дива зелка)(400 Грама)

Грашок(200 Грама)

Брашно(1 Супена лажица)

Вода(1 Литар)

Павлака(100 Милилитри)

Сечкан магдонос(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Морковот и келерабата исечкајте ги на тенки листови, помешајте ги со грашокот и динстајте ги на малку масло.
  2. Посолете и повремено мешајте ги да не загорат.
  3. Кога ќе завршите со динстањето, односно кога зеленчукот сосема ќе омекне, посипете го со брашно и налејте го со млака вода.
  4. Варете го јадењето уште 10 минути и зачинете со павлака и сечкан магдонос.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: