Рецепти
Вариво од мешан зеленчук Ана Ѓорова

Лесен, здрав и пријатен рецепт за ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Морков(300 Грама)

Келераба (дива зелка)(400 Грама)

Грашок(200 Грама)

Брашно(1 Супена лажица)

Вода(1 Литар)

Павлака(100 Милилитри)

Сечкан магдонос(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Морковот и келерабата исечкајте ги на тенки листови, помешајте ги со грашокот и динстајте ги на малку масло.
  2. Посолете и повремено мешајте ги да не загорат.
  3. Кога ќе завршите со динстањето, односно кога зеленчукот сосема ќе омекне, посипете го со брашно и налејте го со млака вода.
  4. Варете го јадењето уште 10 минути и зачинете со павлака и сечкан магдонос.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: