Рецепти
Вариво од мешан зеленчук Ана Ѓорова

Лесен, здрав и пријатен рецепт за ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Морков(300 Грама)

Келераба (дива зелка)(400 Грама)

Грашок(200 Грама)

Брашно(1 Супена лажица)

Вода(1 Литар)

Павлака(100 Милилитри)

Сечкан магдонос(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Морковот и келерабата исечкајте ги на тенки листови, помешајте ги со грашокот и динстајте ги на малку масло.
  2. Посолете и повремено мешајте ги да не загорат.
  3. Кога ќе завршите со динстањето, односно кога зеленчукот сосема ќе омекне, посипете го со брашно и налејте го со млака вода.
  4. Варете го јадењето уште 10 минути и зачинете со павлака и сечкан магдонос.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: