Рецепти
Витаминска чорба Ана Ѓорова

На лето, наместо брокули, во чорбата ставете тиквички – чорбата еднакво е вкусна и здрава

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(400 Грама)

Морков(3 )

Кромид(1 Главица)

Црвен кромид(1 Главица)

Лук(3 Чешниња)

Спанаќ(300 Грама)

Целер(1 )

Аспарагус(1 )

Вода(1,5 Литар)

Брокула(300 Грама)

Вегета

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Компирот се лупи и се сечка на коцки, кромидот, аспарагусот, морковите и целерот се лупат, па се вари на умерен оган.
  2. Брокулите се кинат на цветови и се додаваат во водата да се варат.
  3. При крај на варењето, се додава и спанаќот и се вари уште 5 минути.
  4. Сварениот зеленчук се блендира со рачен миксер или се става во блендер убаво да се иситни.
  5. Иситнетата смеса се враќа во тенџерето, се зачинува по вкус и се вари уште неколку минути.
  6. Чорбата се сервира топла со павлака.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: