Рецепти
Витаминска чорба
На лето, наместо брокули, во чорбата ставете тиквички – чорбата еднакво е вкусна и здрава
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Здрава хранаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Компир(400 Грама)
Морков(3 )
Кромид(1 Главица)
Црвен кромид(1 Главица)
Лук(3 Чешниња)
Спанаќ(300 Грама)
Целер(1 )
Аспарагус(1 )
Вода(1,5 Литар)
Брокула(300 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути
- Компирот се лупи и се сечка на коцки, кромидот, аспарагусот, морковите и целерот се лупат, па се вари на умерен оган.
- Брокулите се кинат на цветови и се додаваат во водата да се варат.
- При крај на варењето, се додава и спанаќот и се вари уште 5 минути.
- Сварениот зеленчук се блендира со рачен миксер или се става во блендер убаво да се иситни.
- Иситнетата смеса се враќа во тенџерето, се зачинува по вкус и се вари уште неколку минути.
- Чорбата се сервира топла со павлака.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во