Рецепти
Витаминска чорба Ана Ѓорова

На лето, наместо брокули, во чорбата ставете тиквички – чорбата еднакво е вкусна и здрава

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(400 Грама)

Морков(3 )

Кромид(1 Главица)

Црвен кромид(1 Главица)

Лук(3 Чешниња)

Спанаќ(300 Грама)

Целер(1 )

Аспарагус(1 )

Вода(1,5 Литар)

Брокула(300 Грама)

Вегета

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Компирот се лупи и се сечка на коцки, кромидот, аспарагусот, морковите и целерот се лупат, па се вари на умерен оган.
  2. Брокулите се кинат на цветови и се додаваат во водата да се варат.
  3. При крај на варењето, се додава и спанаќот и се вари уште 5 минути.
  4. Сварениот зеленчук се блендира со рачен миксер или се става во блендер убаво да се иситни.
  5. Иситнетата смеса се враќа во тенџерето, се зачинува по вкус и се вари уште неколку минути.
  6. Чорбата се сервира топла со павлака.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: