Рецепти
Запечени домати Ана Ристеска

Лесен летен ручек со домати, јајца и сирење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Домат(3 поголеми )

Кромид(2 Главици)

Масло(2 Супени лажици)

Путер(2 Супени лажици)

Јајце(5-6 )

Биено сирење(50-60 Грама)

Суво оригано

Сув босилек

Сол

Бибер

Вегета

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Рерната загрејте ја на 200 степени. Во огноотпорен сад ставете масло и маргарин и загрејте да се стопи маргаринот.
  2. Во поголема чинија разматете ги јајцата, додајте ситно исечкан кромид, оригано, босилек и рендано сирење.
  3. Доматите исечете ги на подебели кругови.
  4. Огноотпорниот сад извадете го од рерна, па сипете ја смесата од јајца.
  5. Одозгора наредете го исечканиот домат и посипете го со преостанатото сирење. Јадењето ставете го во рерна да се пече 15-20 минути додека зарумени.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: