Рецепти
Запечени тиквици со домат Ана Ѓорова

Вкусен летен ручек од тиквички, домати и шунка што може да го послужите со чаша ладно бело вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(1 Килограм)

Шунка(100 Грама)

Домат(2 )

Јајце(2 )

Брашно

Пилешка супа(една-две црпалки )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Тиквиците се сечат на кришки, се посолуваат и извесно време се оставаат да отстојат.
  2. Потоа се цедат, се валкаат во брашно, па во матени јајца и се пржат од двете страни.
  3. Пржените тиквички се редат во огноотпорен сад и врз нив се става сечкана шунка, а врз шунката друг ред тиквици.
  4. Доматите се лупат и се пасираат, се мешаат со малку варена супа и се преливаат врз тиквичките.
  5. Тиквичките потоа убаво се потпекуваат во рерна.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: