Рецепти
Запечени тиквици со домат
Вкусен летен ручек од тиквички, домати и шунка што може да го послужите со чаша ладно бело вино
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Тиквичка(1 Килограм)
Шунка(100 Грама)
Домат(2 )
Јајце(2 )
Пилешка супа(една-две црпалки )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути
- Тиквиците се сечат на кришки, се посолуваат и извесно време се оставаат да отстојат.
- Потоа се цедат, се валкаат во брашно, па во матени јајца и се пржат од двете страни.
- Пржените тиквички се редат во огноотпорен сад и врз нив се става сечкана шунка, а врз шунката друг ред тиквици.
- Доматите се лупат и се пасираат, се мешаат со малку варена супа и се преливаат врз тиквичките.
- Тиквичките потоа убаво се потпекуваат во рерна.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во