Рецепти
Запечени тиквици со домат Ана Ѓорова

Вкусен летен ручек од тиквички, домати и шунка што може да го послужите со чаша ладно бело вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(1 Килограм)

Шунка(100 Грама)

Домат(2 )

Јајце(2 )

Брашно

Пилешка супа(една-две црпалки )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Тиквиците се сечат на кришки, се посолуваат и извесно време се оставаат да отстојат.
  2. Потоа се цедат, се валкаат во брашно, па во матени јајца и се пржат од двете страни.
  3. Пржените тиквички се редат во огноотпорен сад и врз нив се става сечкана шунка, а врз шунката друг ред тиквици.
  4. Доматите се лупат и се пасираат, се мешаат со малку варена супа и се преливаат врз тиквичките.
  5. Тиквичките потоа убаво се потпекуваат во рерна.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: