Рецепти
Домашен овошен сладолед Ана Ѓорова

Здрава алтернатива за свеж десерт од јагоди и банани во кој ќе уживате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Банана(2 )

Замрзнати јагоди(или свежи 500 грама )

Грчки јогурт(250 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути + 2 чаша во замрзнувач

  1. Јагодите добро измијте ги, исчистете ги и ставете ги во блендер заедно со лупената и исечкана банана и со грчкиот јогурт. Наместо свежи, може да употребите замрзнати јагоди.
  2. Добро избледнирајте ја смесата, па префрлете ја во пластичен сад.
  3. Ставете го сладоледот најмалку 2 часа во замрзнувач пред послужување.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: