Рецепти
Зеленчук на жар
Вкусен микс од зеленчуци на скара што може да ги послужите за предјадење или како гарнир со месо
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Модар патлиџан(200 Грама)
Жолта пиперка(200 Грама)
Тиквичка(200 Грама)
Шери домати(100 Грама)
Свежи шампињони(100 Грама)
Маслиново масло(2 Децилитри)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути
- Тиквичките и модриот патлиџан исечете ги на кругови, а шампињоните и доматите на четвртинки. Пиперката исчистете ја од дршките и од семките и исечете ја на парчиња.
- Испечете ги на скара, ставете ги во чинија, посолете ги и прелијте ги со маслиново масло.
- Послужете ги како прилог со месо или како предјадење.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во