Рецепти
Зеленчук на жар Ана Ѓорова

Вкусен микс од зеленчуци на скара што може да ги послужите за предјадење или како гарнир со месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Модар патлиџан(200 Грама)

Жолта пиперка(200 Грама)

Тиквичка(200 Грама)

Шери домати(100 Грама)

Свежи шампињони(100 Грама)

Маслиново масло(2 Децилитри)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Тиквичките и модриот патлиџан исечете ги на кругови, а шампињоните и доматите на четвртинки. Пиперката исчистете ја од дршките и од семките и исечете ја на парчиња.
  2. Испечете ги на скара, ставете ги во чинија, посолете ги и прелијте ги со маслиново масло.
  3. Послужете ги како прилог со месо или како предјадење.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: