Рецепти
Зелник Ана Ристеска

Зелник по оригинален рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(10 )

Сирење(400 Грама)

Кајмак(200 Грама)

Спанаќ(500 Грама)

Јајце(4 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Спанаќот се мие, цеди и посолува. Се остава да отстои, убаво се цеди и се сече на разниња. Потоа се меша со сирење, кајмак и јајца. Ако е потребно се додава сол.
  2. Во подмачкан плех се ставаат две кори, се гужваат, се попрскуваат со зејтин и со прелив.
  3. Повторно се ставаат две кори, се попрскуваат со зејтин, па со прелив и постапката се повторува додека не се потрошат корите и преливот. Горните две кори не се гужваат.
  4. Питата се попрскува со масло, се полева со млеко и се пече. Се служи топла.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: