Рецепти
Зелник Ана Ристеска

Зелник по оригинален рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(10 )

Сирење(400 Грама)

Кајмак(200 Грама)

Спанаќ(500 Грама)

Јајце(4 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Спанаќот се мие, цеди и посолува. Се остава да отстои, убаво се цеди и се сече на разниња. Потоа се меша со сирење, кајмак и јајца. Ако е потребно се додава сол.
  2. Во подмачкан плех се ставаат две кори, се гужваат, се попрскуваат со зејтин и со прелив.
  3. Повторно се ставаат две кори, се попрскуваат со зејтин, па со прелив и постапката се повторува додека не се потрошат корите и преливот. Горните две кори не се гужваат.
  4. Питата се попрскува со масло, се полева со млеко и се пече. Се служи топла.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: